Latvija asi nosoda teroraktu demonstrācijas laikā Harkovā

(23.02.2015.)

Latvija asi nosoda 22. februārī Ukrainas pilsētā Harkovā notikušo teroraktu Maidana gadadienas atceres pasākumā, kā rezultātā bojā gājuši divi un ievainoti vismaz 9 cilvēki. Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem, kā arī novēl drīzu atveseļošanos cietušajiem.

Latvija pauž stingru atbalstu miera procesam Ukrainā, tai skaitā konflikta ilgtspējīgam politiskam risinājumam Ukrainas austrumos, respektējot Ukrainas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Latvija kategoriski nosoda terorismu un jebkādu vardarbību pret civiliedzīvotājiem.

Pirmdien, 14.oktobrī
09:30  Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, sadarbībā ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju, Kultūras ministriju, Aizsardzības ministriju un UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju rīkotā starptautiskā konference “Kultūras mantojums un drošība”
13:00  Parlamentārā izmeklēšanas komisija par "Rail Baltica" projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde