Z.Kalniņa-Lukaševica Saeimā uzņem Serbijas ārlietu ministru Marko Džuriču

(31.07.2024.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 31.jūlijā, parlamentā uzņēma Serbijas Republikas ārlietu ministru Marko Džuriču (Marko Đurić). Sarunā galvenā uzmanība tika veltīta situācijai Rietumbalkānos, Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās politikai un Kopējās ārējās un drošības politikas īstenošanai. Tāpat tika pārrunāts arī valstu sniegtais atbalsts Ukrainai un stingra sankciju režīma pret Krieviju īstenošana.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka esam ieinteresēti redzēt attīstāmies stabilu un ekonomiski stipru Balkānu reģionu. Latvija atbalsta ES paplašināšanos un Serbijas integrācijas procesu tajā, Serbijai īstenojot nepieciešamās reformas un ES vērtībās balstītas politikas, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Serbijas ārlietu ministrs, novērtējot Latvijas un Serbijas attīstību augsto tehnoloģiju jomā, uzsvēra, ka Serbija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību īpaši šajā sektorā. Tāpat ministrs pauda vēlmi intensificēt valstu politisko dialogu.

Pārrunājot sadarbības stiprināšanas iespējas Eiropas Savienības līmenī, puses sprieda arī par šomēnes parakstīto ES un Serbijas vienošanos par sadarbību kritiski nozīmīgu litija raktuvju izveidē un tās sniegtajām iespējām. Tiek lēsts, ka Serbijā ir aptuveni 1,2 miljonu tonnas šī retā metāla.

Tāpat M.Džuričs aicināja Latviju piedalīties pasaules izstādē “Expo 2027”, kas 2027.gada maijā sāksies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720319234375/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 16.augustā