Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze vizītē apmeklēs Baltkrieviju

(02.10.2017.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze no 3. līdz 5.oktobrim uzturēsies vizītē Baltkrievijā, kur tiksies ar Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Republikas padomes priekšsēdētāju Mihailu Mjasņikoviču (Mikhail Myasnikovich) un priekšsēdētāja vietnieci Mariannu Ščotkinu (Marianna Shchotkina).

Šī būs pirmā Saeimas Prezidija līmeņa izejošā vizīte kaimiņvalstī kopš 1998.gada. Latvijas delegācija Baltkrieviju apmeklēs pēc M.Sčotkinas ielūguma, kura vizītē Latvijā uzturējās šī gada jūnijā.

G.Daudze un viņa vadītā delegācija tiksies arī ar Pārstāvju palātas Ekonomiskās politikas pastāvīgās komitejas priekšsēdētāju Vladislavu Ščepovu (Vladislav Shchepov), kā arī transporta un komunikāciju ministru Anatoliju Sivaku (Anatoly Sivak).

Vizītes laikā Latvijas delegācija apmeklēs arī Baltkrievijas transporta nedēļas ietvaros rīkoto starptautisko izstādi „Transports un loģistika 2017”, viesosies brīvajā ekonomiskajā zonā „Minska”, kā arī apmeklēs Ķīnas-Baltkrievijas industriālo parku „Lielais akmens”.

Latvijas parlamentārieši Minskā apmeklēs arī Baltkrievijas Nacionālo bibliotēku, kurai dāvinās izdevumu “The Glass Mountain” - trīs grāmatas, kas atklāj ciešo saikni starp Latvijas vēsturi, Raiņa lugu “Zelta zirgs” un Latvijas Nacionālo bibliotēku. Izdevumā iekļauta grāmata par Latvijas vēsturi, lugas "Zelta zirgs" tulkojums angļu valodā ar komentāriem, kā arī stāsts par latviešiem nozīmīgu un simbolisku Nacionālās bibliotēkas ēku – Gaismas pili.

Saeimas priekšsēdētājas biedru vizītē Baltkrievijā pavadīs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš un komisijas sekretārs Anrijs Matīss, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns, kā arī deputātu grupas sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu vadītājs Artūrs Rubiks.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 5.septembrī
09:00  Saeimas 2024.gada 5.septembra kārtējā sēde
10:45  Saeimas Prezidija un Frakciju padomes sēde
12:30  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces tikšanās ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Elnur Sultanov