Saeima rīt lems par izmaiņām profesionālās izglītības regulējumā

(25.02.2015.)

Saeima ceturtdien, 26.februārī, skatīs Profesionālās izglītības likuma grozījumus, kas paredz nodrošināt ciešāku šīs izglītības sistēmas un programmu sasaisti ar darba tirgus vajadzībām.

Deputāti otrajā lasījumā arī lems par Brīvprātīgā darba likuma projektu, kas mūsu valstī noteiks brīvprātīgā darba tiesisko regulējumu.

Tāpat otrajā lasījumā Saeima skatīs likuma grozījumus par atkritumu apsaimniekošanu, ar kuriem cita starpā pašvaldībām tiks dotas lielākas iespējas sadarboties kopīgā atkritumu apsaimniekošanā.

Tautsaimniecības komisija lūgusi ceturtdienas darba kārtībā iekļaut izmaiņas likumā, kas paredz jūrniekam, kurš strādā uz Latvijas karoga kuģiem, atmaksāt veselības pārbaužu izdevumus.

Rītdienas darba kārtībā ir arī vairāku deputātu, komisiju un valdības iesniegto likumprojektu nodošana izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, paredzot vienkāršāku administratīvo teritoriju robežu grozīšanas procedūru.

Deputāti rīt arī lems par speciālās izglītības skolotāju, sporta skolotāju un pirmsskolas skolotāju izdienas pensiju likuma projektu nodošanu Saeimas komisijām. Savukārt vairāki deputāti izvērtēšanai komisijās iesnieguši likuma grozījumus, kas paredz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas kompetenci attiecināt arī uz galvaspilsētas sabiedrisko transportu.

Lai pilnveidotu tiesisko regulējumu bezdarbnieku pabalstu jomā, parlaments ceturtdien lems par grozījumu likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” nodošanu izskatīšanai komisijās.

Tāpat deputātiem būs jālemj par likumu grozījumu nodošanu izvērtēšanai komisijās, kas paredz papildināt Latvijas Nacionālās operas nosaukumu.

Saeimas 26.februāra sēdes darba kārtībā ir 13 izskatāmie jautājumi, un darba kārtība pieejama http://ej.uz/dpar.

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/8b89.


 




Saeimas Preses dienests

Otrdien, 10.septembrī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
09:45  Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Andreja Judina tikšanās ar Eiropas Prokuratūras (EPPO) galveno prokurori Laura Codruța Kövesi un delegāciju
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:50  Juridiskās komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
14:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde
14:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Šveices Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Martin Michelet
15:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Sandra Simovich