Daiga Mieriņa iepazīšanās vizītēs parlamentā uzņem Apvienoto Arābu Emirātu un Moldovas vēstnieces

(17.09.2024.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 17.septembrī, parlamentā iepazīšanās vizītēs uzņēma Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Nūru Muhammadu Džumu (Noora Mohammed A.Juma) un Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mihaelu Mokanu (Mihaela Mocanu).

D.Mieriņa un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece sprieda par iespējām stiprināt sadarbību ekonomikā, izceļot abu valstu uzņēmēju interesi attīstīt biznesa kontaktus. Saeimas priekšsēdētāja izcēla, ka esam ieinteresēti sadarboties gan tādos tradicionālajos sektoros kā pārtika, farmācija un loģistika, gan arī jaunajās nozarēs.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra drošību un aizsardzību kā būtiskas prioritātes. Puses pārrunāja arī atbalstu Ukrainai, un D.Mieriņa pateicās vēstniecei par viņas valsts sniegto humāno atbalstu Ukrainai, kā arī starpniecību ukraiņu karagūstekņu apmaiņā.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka mums tepat kaimiņos ir agresors – Krievija -, un mēs no savas vēstures ļoti labi zinām, uz ko šī valsts ir spējīga. Krievija nav centusies ievērot starptautiskos noteikumus un nav nekādas garantijas, ka tā tos ievēros nākotnē.

Sarunā ar M.Mokanu, D.Mieriņa apsveica Moldovu ar Eiropas Savienības pievienošanās sarunu sākumu. “Latvija ir gatava sadarboties un atbalstīt jūs ceļā uz Eiropas Savienību,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, tostarp apliecinot gatavību dalīties pieredzē parlamenta administrāciju līmenī.

Vēstniece pateicās Latvijai par sniegto atbalstu un akcentēja transformācijas procesu, kam Moldovai būs jāiet cauri. Drīzumā Moldovā gaidāmas gan Valsts prezidenta vēlēšanas, gan referendums par dalību Eiropas Savienībā, un, kā atzīmēja M.Mokanu, pēdējie statistikas dati liecina, ka vairāk nekā 60 procenti Moldovas iedzīvotāju vēlas kļūt par daļu no Eiropas Savienības.

Spriežot par cīņu ar Krievijas un Baltkrievijas izplatīto dezinformāciju, kas mērķēta arī uz vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja nepieciešamību skaidrot sabiedrībai, kā dezinformācija tiek īstenota un kā sevi no tās pasargāt. Tāpat D.Mieriņa izcēla darbu pie regulējuma pilnveides un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ieguldījumu sabiedrības zināšanu stiprināšanā.

Puses pārrunāja arī Latvijas un Moldovas sadarbību pašvaldību līmenī, kā arī nepieciešamību stiprināt cilvēku savstarpējos kontaktus.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Moldovai par sniegto atbalstu Ukrainas bēgļiem un stingro nostāju Ukrainas jautājumā.

Foto no tikšanās ar Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieci: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720320389416/
Foto no tikšanās ar Moldovas vēstnieci: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720320389411/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 17.septembrī
08:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Noora Mohammed A. Juma
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde
14:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Mihaela Mokana
14:10  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa un komisijas deputātātu tikšanās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta Stapparlamentu sadarbības grupas delegāciju