Valsts pārvaldes komisijā spriedīs par vēlēšanu norises uzraudzības stiprināšanu

(17.09.2024.)

Trešdien, 18.septembrī, Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija uz sēdi aicinājusi Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāvjus, lai spriestu par plānotajiem grozījumiem Pašvaldības domes vēlēšanu likumā un ierosinājumu stiprināt vēlēšanu norises uzraudzību.

Sēdē Valsts reģionālās attīstības aģentūras un CVK pārstāvji iepazīstinās komisijas deputātus ar plānoto vēlēšanu biļetenu un tā priekšrocībām.

"Komisijas sēdes laikā apspriedīsim Centrālās vēlēšanu komisijas priekšlikumu - prasību politiskajiem spēkiem savlaicīgāk iesniegt kandidātu sarakstus. Centrālā vēlēšanu komisija ierosina, ka turpmāk kandidātu saraksti ir iesniedzami, sākot ar 135.dienu pirms vēlēšanu dienas, bet ne vēlāk kā 120 dienas pirms vēlēšanu dienas. Apspriedīsim arī vēlēšanu iecirkņu darba laikus un iepriekšējās balsošanas turpmāko kārtību un termiņus. Sēdes laikā Valsts reģionālās attīstības aģentūra iepazīstinās ar jaunā parauga vēlēšanu zīmēm un praktiski noprezentēs balsu skaitīšanas procesu attiecībā uz jaunā parauga vēlēšanu zīmēm," informē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. 

Sanāksmē ir aicināti piedalīties arī pārstāvji no Valsts kancelejas, Tieslietu ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Vēlēšanu komisijas, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Sēde trešdien, 18.septembrī, notiks 308.telpā, Jēkaba ielā 16, pulksten 10.00, kā arī būs iespēja tai sekot līdzi attālināti. 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 18.septembrī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde (turpinājums)
09:00  Pieprasījumu komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
09:30  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde
15:30  Parlamentārā izmeklēšanas komisija par "Rail Baltica" projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde