Latviju vizītē apmeklēs Čehijas parlamenta priekšsēdētāja

(10.05.2024.)

Vizītē Latvijā no 14. līdz 16.maijam viesosies Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja Markēta Pekarova-Adamova (Markéta Pekarová Adamová).

Trešdien, 15.maijā, M.Pekarova-Adamova tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu, un pēc tikšanās paredzēts kopīgs preses brīfings. Tāpat D.Mieriņa un Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

M.Pekarovai-Adamovai plānota tikšanās arī ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Antoņinu Ņenaševu. Tāpat Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu.

Vēl Saeimas priekšsēdētāja un Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja apmeklēs Ādažu militāro bāzi, kur tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā daudznacionālās kaujas grupas karavīriem no Čehijas. M.Pekarovai-Adamovai plānots arī Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējums.

Saeimas organizētās mediju iespējas

Trešdien, 15.maijā

9.15 – 9.55 Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu
Baltā zāle, Viesu zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā

10.00 – 10.20 Saeimas priekšsēdētājas un Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas preses brīfings
Baltā zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja

12.00 – 12.15 Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
Mediju pulcēšanās laukumā pie Brīvības pieminekļa. TV, foto iespēja

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 20 minūtes pirms to sākuma

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 14.maija pulksten 12.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu, kā arī pasākumu, kuru plānots apmeklēt.

Saite, lai pieteiktos atspoguļot tikšanos ar Ministru prezidenti: https://www.mk.gov.lv/lv/mediju-akreditacija-Marketa-Pekarova-Adamova

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde