Jānis Grasbergs ar Kenijas vēstnieci pārrunā ekonomisko kontaktu stiprināšanu

(12.09.2024.)
VideoGalerija

Latvijai un Kenijai ir potenciāls attīstīt ciešākus kontaktus ekonomikā, it sevišķi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, zaļo tehnoloģiju, kā arī lauksaimniecības jomā, uzsvēra Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs ceturtdien, 12.septembrī, tiekoties ar Kenijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Andželīnu Kavindu Musili (Angeline Kavindu Musili). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Vairāki Latvijas uzņēmēji jau ir aktīvi Austrumāfrikas tirgos, tostarp Kenijā, un vēstniece apliecināja interesi attīstīt ciešākus kontaktus. A.K.Musili īpaši izcēla Kenijas tēju, kafiju un augļus, savukārt J.Grasbergs akcentēja Latvijas graudaugu un piena produktu potenciālu.

Vēstniece atzinīgus vārdus veltīja arī izglītības iespējām, ko piedāvā Latvijas augstskolas, kā arī izcēla tūrisma potenciālu.

Puses pārrunāja politiskā dialoga padziļināšanas iespējas, tostarp parlamentu līmenī.

J.Grasbergs pateicās Kenijai par spēcīgo nostāju jautājumā par Krievijas agresiju pret Ukrainu. Kā akcentēja Saeimas sekretāra biedrs, Latviju un Keniju vieno kopīgas – demokrātiskas – vērtības. Tā kā Latvija tikai deviņdesmitajos gados atbrīvojās no Krievijas okupācijas jūga, mēs ļoti personiski izjūtam notiekošo.

Vēstniece izcēla arī Kenijas centienus mediēt konfliktus un sekmēt mieru un drošību savā reģionā.

Sarunā Saeimas sekretāra biedrs izteica līdzjūtību Kenijai par pagājušajā nedēļā notikušo traģisko ugunsgrēku zēnu kopmītnēs Njeri pilsētā, kas dzēsa vismaz 21 bērna dzīvību.

Vēstniece rezidē Stokholmā, Zviedrijā. Viņa ir pirmā akreditētā nerezidējošā Kenijas vēstniece Latvijā kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas 1996.gadā, un tas var kalpot kā labs impulss valstu sadarbības attīstībā, piebilda J.Grasbergs.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720320264527
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde