Saeima aicina jauniešus piedalīties fotokonkursā “Mana Latvija. Mana atbildība.”

(12.09.2024.)

Lai veicinātu jauniešu izpratni par visaptverošas valsts aizsardzības nozīmi iedzīvotāju drošībai, sekmētu viņu radošās aktivitātes, kā arī iesaisti drošības sistēmas veidošanā, parlaments aicina 15–25 gadus vecus jauniešus piedalīties fotokonkursā “Mana Latvija. Mana atbildība.”.

Desmit labākie darbi tiks izstādīti ceļojošā izstādē, kuras atklāšana paredzēta 7.novembrī Saeimas namā. Labāko darbu autori būs aicināti piedalīties Nacionālo bruņoto spēku organizētā izziņas pasākumā “Dronu spējas” ar praktiskiem bezpilota gaisa kuģu paraugdemonstrējumiem. Pirmās vietas ieguvēja darbs rotās Zemessardzes iniciatīvas “Mana Latvija. Mana atbildība.” popularizēšanai paredzētos materiālus.

Katrs konkursa dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs digitālas fotogrāfijas, katrai no tām norādot nosaukumu. Pēc izvēles iespējams pievienot darba aprakstu, kas nepārsniedz 300 rakstu zīmes.

Darbu vērtēšanā tiks ņemta vērā darba atbilstība konkursa nolikumam, dalībnieka radošums, ieguldītā darba apjoms, oriģinalitāte un fotogrāfiju mākslinieciskā kvalitāte.

Fotokonkursu organizē Saeima. To rīko Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes centru.

Darbus fotokonkursam iespējams pieteikt līdz 10.oktobrim, tos sūtot uz e-pastu konkurss@saeima.lv. Fotokonkursa rezultāti tiks paziņoti 28.oktobrī. Papildu informācija un konkursa nolikums: https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/fotokonkurss-mana-latvija-mana-atbildiba

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde