Saeima konceptuāli atbalsta kompensācijas pedagogiem par transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumiem

(12.09.2024.)

Lai izglītības iestāžu pedagogiem varētu kompensēt izdevumus par transportu un dzīvojamo telpu īri, Saeima ceturtdien, 12.septembrī, konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Izglītības likumā.

Ar grozījumiem plānots dot uzdevumu Ministru kabinetam noteikt kārtību un apmēru, kādā valsts dibināto izglītības iestāžu pedagogiem var kompensēt transporta izdevumus un izdevumus par dzīvojamās telpas īri.

Iespēja pedagogiem kompensēt transporta un dzīves vietas īres izdevumus attieksies uz visiem izglītības iestāžu dibinātājiem, arī augstskolām un privātām mācību iestādēm.  

Likuma grozījumi rosināti, lai, dodot iespēju izglītības iestāžu dibinātajiem noteikt papildu atlīdzību pedagogiem, mazinātu viņu trūkumu. Grozījumu autori anotācijā norādījuši, ka šobrīd novērojama kritiska situācija ar pedagogu trūkumu izglītības iestādēs, jo īpaši ārpus pilsētām.

Patlaban virkne izglītības iestāžu saskaras ar to, ka pedagogs nevar uzsākt darbu konkrētā izglītības iestādē, jo nokļūšanai līdz tai nav sabiedriskā transporta vai tā pieejamība ir nepietiekoša, kā arī konkrētajā vietā nav pieejamas dzīvojamas platības vai arī to īres maksa ir tāda, ko pedagogs nevar atļauties, uzsvērts anotācijā.

Lai grozījumi stātos spēkā, tie jāskata Saeimā vēl galīgajā lasījumā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde