Varēs ātrāk uzsākt atsevišķu aizsardzības objektu ekspluatāciju, konceptuāli lemj Saeima

(12.09.2024.)

Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestāžu vai Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām paredzētās pirmās un otrās grupas ēkas plānots atļaut izmantot pirms pieņemšanas ekspluatācijā, paredz ceturtdien, 12.septembrī, Saeimā konceptuāli atbalstītie grozījumi Būvniecības likumā. 

Objektu ekspluatāciju varēs uzsākt ātrāk, ja būvprojektā būs iekļauts izvērtējums par būves izmantošanas pieļaujamību būvdarbu laikā un izmantošanas nosacījumi. 

Tāpat, lai samazinātu iespēju brīvi iegūt informāciju par valsts aizsardzībai paredzēto objektu būvniecību, tiem Būvniecības informācijas sistēmā nebūs jāiesniedz objekta vizualizācija. Attiecīgie objekti tiek būvēti slēgtās teritorijās, kas nav sabiedrībai brīvi pieejamas, un brīvi pieejama informācija par šo objektu var kaitēt valsts aizsardzības interesēm, teikts likumprojekta anotācijā. 

Grozījumi attieksies uz visām Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestāžu vai Nacionālo bruņoto spēku valdījumā esošām teritorijām, atbildot uz deputātu jautājumiem par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, pauda ministrijas pārstāvji. 

Lai grozījumi stātos spēkā, likumprojekts Saeimai jāatbalsta vēl divos lasījumos.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde