Antoņina Ņenaševa ar Angolas vēstnieku pārrunā sadarbību starptautiskajās organizācijās un parlamentārā dialoga stiprināšanu

(12.09.2024.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa trešdien, 11.septembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tikās ar Angolas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Manuēlu Pedru Šavešu (Manuel Pedro Chaves) un pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās un parlamentārā dialoga stiprināšanu.

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi vērtēja Angolas iesaisti dažādu reģionālo konfliktu mediācijā. Tāpat A.Ņenaševa izcēla Eiropas Savienības dialogu ar Āfrikas valstīm un akcentēja arī Latvijas interesi tuvāk iepazīt sadarbības iespējas, tostarp attīstot tirdzniecību un veicinot kontaktus starp uzņēmējiem. Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un esam ieinteresēti stiprināt parlamentāro dialogu ar Angolu.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārsprieda arī Latvijas kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā. Mūsu valsts pirmo reizi kandidē uz vietu ANO Drošības padomē.

Kā būtisku Latvijas prioritāti A.Ņenaševa izcēla nelokāmu atbalstu Ukrainai, tās neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai starptautiski atzītajās robežās. Puses pievērsās arī jautājumam par to, kā reģionā notiekošais ietekmējis pārtikas produktu pieejamību un energoresursu cenas, un Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka tās ir Krievijas agresijas sekas.

Miers reģionā nedrīkst tikt panākts uz Ukrainas rēķina, piebilda A.Ņenaševa, aicinot Angolas spīkeru oktobrī apmeklēt Rīgā gaidāmo Krimas platformas parlamentāro samitu.

M.P.Šavešs ir Angolas ceturtais nerezidējošais vēstnieks Latvijā kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas 2011.gadā. Vēstnieks rezidē Varšavā, Polijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720320240121
Izmantošanas noteikumi: https://saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde