Valsts pārvaldes komisija vērtēs priekšlikumu aizliegt pašvaldību sadarbību ar pilsētām Krievijā un Baltkrievijā

(10.09.2024.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 11.septembrī, vērtēs ierosinājumu likumā noteikt liegumu pašvaldībām sadarboties ar pilsētām Krievijā un Baltkrievijā. 

“Komisijā esam saņēmuši Ukrainas vēstnieka Latvijā vēstuli, kurā vēstnieks vērš mūsu uzmanību uz to, ka vēl joprojām ir spēkā atsevišķu Latvijas pašvaldību sadarbības līgumi ar Krievijas un Baltkrievijas pilsētām. Vēstnieks vēstulē aicina mūsu tiesību aktos iestrādāt, ka šādas attiecības ar agresorvalsti un tās partnervalsti tiek kategoriski nosodītas,” informē Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. 

O.Burovs arī informē, ka rītdien deputāti lems par attiecīga likumprojekta iesniegšanu izskatīšanai Saeimā, kas cita starp Ārlietu ministriju paredz noteikt par to institūciju, kas sniegtu atzinumu par šādas sadarbības atbilstību vienotai valsts ārpolitikai. 

Rītdien sēdē piedalīties aicināti pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Ukrainas vēstniecības Latvijā. 

Valsts pārvaldes komisijas sēde trešdien, 11.septembrī, notiks 308.telpā, Jēkaba ielā 16, pulksten 10.00.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde