Saeima lems par aizliegumu nodrošināt piekļuvi retranslējamo programmu sarakstā neiekļautajām programmām

(08.06.2022.)

Saeima ceturtdien, 9.jūnijā, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, ar kuriem iecerēts noteikt aizliegumu nodarboties ar uzņēmējdarbību, kas nodrošina piekļuvi audio vai audiovizuālajām programmām, kas nav iekļauta Latvijā retranslējamo audio un audio vizuālo programmu sarakstā. 

Otrajā lasījumā rītdien plānots skatīt Interešu pārstāvības atklātības likuma projektu, lai varētu nodrošināt godīgu un vienlīdzīgu iespēju visām ieinteresētajām personām iesaistīties interešu pārstāvībā. 

Tāpat otrajā lasījumā paredzēts skatīt likuma grozījumus, ar kuriem plānots mainīt vecāku pabalsta un paternitātes pabalsta izmantošanas kārtību, kā arī grozījumus Kriminālprocesā, ar kuriem iecerēts pilnveidot regulējumu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai. 

Pirmajā lasījumā deputāti lems par Krimināllikuma grozījumiem, kas paredz noteikt kriminālatbildību par braukšanu alkohola reibumā, un Civillikuma grozījumiem par atvieglotu kārtību bezmantinieku mantas un bezīpašnieka lietas nodošanai pašvaldībai. 

Saeimā ir iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. To vidū ir likumu grozījumi, kas paredz pilnveidot elektroenerģijas neto uzskaites sistēmu un noteikt principus energokopienu darbībai, likuma grozījumi, kas paredz iespēju atkārtoti sadalīt termiņos nokavēto nodokļu samaksu uz laiku līdz pieciem gadiem, kā arī likuma grozījumi, lai precizētu un aktualizētu spēkā esošās Energoefektivitātes likuma normas. 

Sociālo un darba lietu komisija lūgusi rītdien pirmajā lasījumā skaitīt grozījumus pensiju likumā, kas paredz šogad pensijas indeksēt jau 1.septembrī, savukārt Ministru kabinets lūdzis Saeimu rītdien izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Izglītības likumā un grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz pakāpenisku pāreju uz mācībām valsts valodā vispārējās izglītības pirmsskolas un pamatizglītības pakāpē. 

Rītdien plānots izskatīt arī vairākus lēmumu projektus par amatpersonu apstiprināšanu amatā – par Jēkaba Straumes apstiprināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā, par Santas Purgailes apstiprināšanu Latvijas Bankas prezidenta vietnieces amatā un par Ilzes Posumas un Kristīnes Černajas-Mežmales apstiprināšanu vakantajos Latvijas Bankas padomes locekļu amatos. 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Ilzes Znotiņas iecelšanu Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatā. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgusi rītdien lemt par 13.Saeimas deputātes mandāta apstiprināšanu Alīnai Gendelei. 

Apstiprinātajā 9.jūnija Saeimas sēdes darba kārtībā ir 36 jautājumi. Rītdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 17.septembrī
08:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Noora Mohammed A. Juma
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde
14:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Mihaela Mokana
14:10  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa un komisijas deputātātu tikšanās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta Stapparlamentu sadarbības grupas delegāciju