Saeima 27.septembrī aicina uz Atvērto durvju dienu

(10.09.2024.)

Atzīmējot Latvijai nozīmīgas gadadienas – 35 gadus kopš Baltijas ceļa un 20 gadus kopš iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO –, Saeimas nams aicina ikvienu interesentu pieteikties apmeklējumam Atvērto durvju dienā. Tā norisināsies 27.septembrī no pulksten 10.00 līdz 18.00, un pieteikties pasākumam iespējams līdz 24.septembrim. 

Šogad aprit 35 gadi, kopš divi miljoni Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju Baltijas ceļā – no Tallinas caur Rīgu līdz Viļņai – sadevās rokās, lai iestātos par savu valstu brīvību. Tam par godu apmeklētājiem būs iespēja bez maksas uz jebkuru vietu Latvijā nosūtīt īpaši šai gadadienai veltītu pastkarti. 

Apmeklētājiem būs iespēja arī nofotografēties vides objektā “Pievienojies Baltijas ceļam!”. Tajā varēs sadoties rokās ar akcijas dalībniekiem un, iestājoties par brīvību un demokrātiju, simboliski kļūt par daļiņu no vēsturiskā notikuma. 

Savukārt atzīmējot divdesmitgadi kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā un pievienojās NATO, Saeimas nama viesiem būs iespēja izzināt Latvijas ceļu uz dalību Ziemeļatlantijas aliansē un noskaidrot priekšrocības, kuras ikdienā baudām kā Eiropas Savienības pilsoņi. 

Atvērto durvju dienā apmeklētāji varēs apskatīt parlamenta telpas – Sēžu zāli, kur ik nedēļu uz sēdi pulcējas parlamenta deputāti, Balsošanas zāli, Dzelteno zāli un Sarkano zāli, kā arī reprezentācijas telpas. 

Tāpat Saeima apmeklētājiem piedāvās informāciju par parlamenta projektiem jauniešiem – fotokonkursu “Mana Latvija. Mana atbildība”, skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”. 

Saeimas nama apmeklētāji aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš. 

Interesenti Saeimas apmeklējumam Atvērto durvju dienā aicināti pieteikties līdz 24.septembrim; pieteikuma anketa pieejama https://saeima.lv/lv/application-form/open-day-form 

Saeima ir atvērts parlaments, un interesentiem ir iespēja Saeimu apmeklēt ne tikai Atvērto durvju pasākumā, bet arī ikdienā, piesakoties ekskursijā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde