Saeimas ziņas

Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā uzvar SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts" kopdarbs
Piektdien, 30.augustā, svinīgā pasākumā parlamentā izziņoti rezultāti Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā, kurā uzvaras laurus ar savu kopdarbu plūca SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts".
Saeimas namu izgaismos Ukrainas karoga krāsās
Ukrainas neatkarības dienā, 24.augustā, Saeimas nams tiks izgaismots Ukrainas karoga krāsās, tā paužot mūsu valsts nerimstošu atbalstu Ukrainas brīvībai un godinot ukraiņu tautas varonīgo cīņu pret agresorvalsti Krieviju.
NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji Rīgā atzīmē Baltijas ceļa 35.gadadienu
“Ziemeļu un Baltijas valstu parlamentu spīkeri Brīvības pieminekļa Goda telpā, kur nozīmīgos pasākumos pulcējam īpašus viesus, lai paustu vislielāko cieņu, šodien aizpildīja svētku kartīti un īpašā Baltijas ceļa 35.gadadienai veltītā aploksnē to kā sveicienu par kopābūšanu Baltijas ceļā nosūtīja saviem parlamentiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piektdien, 23.augustā, Latvijas Pasta izdotās jaunās aploksnes prezentācijas pasākumā. 
Daiga Mieriņa NB8 spīkeriem Cēsīs: svarīgi turpināt sankcijas pret Krieviju un atbalstīt Ukrainu līdz tās uzvarai
Mūsu reģiona drošībai svarīgi turpināt sankciju spiedienu pret Krieviju, novērst to apiešanu un atbalstīt Ukrainu līdz tās pilnīgai uzvarai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa ceturtdien, 22.augustā, Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē Cēsīs. NB8 spīkeri šodien sprieda par cīņu ar Krievijas agresiju, tostarp pievēršoties sankciju politikai, cīņai ar hibrīduzbrukumiem, kā arī parlamentu lomai atbalstā Ukrainai. Šī ir pirmā NB8 spīkeru tikšanās, kad visi esam NATO saimē, norādīja D.Mieriņa.
Andris Kulbergs: lēmums “Rail Baltica” projektā iekļaut “Rīgas cilpu” pieņemts bezatbildīgi
“Valdība Laimdotas Straujumas vadībā par Rīgas dzelzceļa stacijas un Rīgas lidostas atzara iekļaušanu “Rail Baltica” projektā ir lēmusi bezatbildīgi, vien balstoties uz 2015.gada 14.februāra satiksmes ministra Anrija Matīsa iesniegto informatīvo ziņojumu. Tādējādi tika uzņemtas saistības 1,96 miljardu eiro apmērā bez finansējuma, turklāt nevērtējot ne šī trases atzara ieguvumus un izdevumus, ne iespējamos citus variantus, kā arī neņemot vērā nacionālās izpētes procesu,” komisijas sēdē trešdien, 22.augustā, sacīja parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta īstenošanu vadītājs Andris Kulbergs un uzsvēra, ka šādi nepārdomāti lēmumi valsti padara par ķīlnieku, kā arī rada riskus valsts finansiālajai stabilitātei un saistībām. 
Saeimas priekšsēdētāja: nav lielāka goda, kā ar ikdienas darbu kalpot savai tautai, valstij
“Mēs esam stipri, pateicoties Latvijas cilvēkiem, un nav lielāka goda, kā ar savu sirdsdegsmi, pašaizliedzību un ikdienas darbu kalpot savai tautai, valstij. Katrs cilvēks ir kā zvaigzne mūsu debesīs – spožs un neaizvietojams, un tikai kopā mēs varam veidot to gaismu, kas izgaismo mūsu ceļu. Un, lai gan arī stiprie reizēm nogurst, viņi turpina spīdēt, neizrādot savu vājumu, jo viņu spēks ir tautas mīlestībā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa trešdien, 21.augustā, Valstiskuma balvas svinīgajā pasniegšanas ceremonijā. Balva šodien pasniegta labdarības organizācijas “Ziedot.lv” vadītājai Rūtai Dimantai. 
Baltijas ceļa 35.gadadienā ikviens aicināts nosūtīt īpašu pastkarti no Brīvības laukuma
Atzīmējot Baltijas ceļa 35.gadadienu, piektdien, 23.augustā, Saeima sadarbībā ar Latvijas Pastu aicina ikvienu bez maksas uz jebkuru vietu Latvijā nosūtīt īpašu pastkarti no Brīvības laukuma.  
Baltijas ceļa 35.gadadienā Latvijā pulcēsies NB8 valstu spīkeri
Baltijas ceļa 35.gadadienas nedēļā no 21. līdz 23.augustam Latvijā pulcēsies Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāji, lai ikgadējā sanāksmē pārrunātu šībrīža ārpolitikas un drošības prioritātes, informatīvās telpas drošību un sabiedrības noturību, kā arī valstu sadarbības stiprināšanas nākamos soļus.
Zanda Kalniņa-Lukaševica: cilvēktiesības ir mūsu drošības jautājums
Otrdien, 13.augustā, parlamentu apmeklēja un ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Zanda Kalniņu-Lukaševicu un deputātiem aktuālos cilvēktiesību jautājumus pārrunāja jaunievēlētais Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš, kā arī bijušie Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneši no Latvijas – Satversmes tiesas tiesnesis Mārtiņš Mits un Eiropas Savienības tiesas tiesnese Ineta Ziemele.  
Z.Kalniņa-Lukaševica: Albānijas dalība NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā – būtisks ieguldījums reģiona un alianses drošībā
Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica otrdien, 13.augustā, tiekoties ar Albānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mimozu Haļimi (Mimoza Halimi) pateicās Albānijai par tās dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka tas ir būtisks ieguldījums Latvijas, reģiona un visas alianses drošībā.
Svētdien, 1.septembrī