Tautsaimniecības komisija: jārod risinājumi, lai ostu reforma būtu jēgpilna

(23.01.2024.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 23.janvārī, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā komisijas izstrādātus likuma grozījumus, kas noteic, ka Ministru kabinetam līdz 30.jūnijam jāiesniedz Saeimai ziņojums par ostu pārvaldības reformas īstenošanu.

Komisija sēdē uzklausīja Satiksmes ministriju par ostu reformas īstenošanas gaitu un iemesliem, kāpēc nepieciešams pagarināt ostu reformas īstenošanas termiņu. Vienlaikus deputāti aicināja ministriju rast risinājumus jēgpilnai reformai.

Satiksmes ministrija deputātiem pauda, ka līdz šim ostu pārvaldības reformas īstenošanu ir sarežģījuši gan pienācīgi nepārdomātie ostu pārvaldes reformēšanas risinājumi, gan to sasteigtie termiņi, gan nepietiekamā pašvaldību iesaiste.

Komisija lūgs parlamentu iekļaut likumprojektu Saeimas 25.janvāra sēdes darba kārtībā, noteikt tam steidzamību un skatīt pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā, informēja S.Ābrama. Plānots, ka likuma grozījumi stāsies spēkā 15.februārī.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī