Pie Saeimas nama pieminēs 1991.gada barikāžu laika notikumus

(19.01.2024.)

Sestdien, 20.janvārī, atceroties 1991.gada janvāra barikāžu notikumus, pie Saeimas nama pulksten 16.00 tiks iedegts atmiņu ugunskurs. Pie tā tradicionāli pulcēsies žurnālisti, kuri barikāžu laikā atspoguļoja tautas nevardarbīgo pretošanos, informējot par vēsturiskajiem janvāra notikumiem cilvēkus gan Latvijā, gan ārzemēs.

Pasākumā aicināti piedalīties tolaik radio, televīzijā un drukātajā presē strādājošie, kino ļaudis, kā arī Augstākās padomes Preses centra darbinieki. Pie atmiņu ugunskura pulcēsies arī bijušie Augstākās padomes deputāti, Saeimas Prezidija locekļi un deputāti.

Atceres pasākums par godu 1991.gada janvāra notikumiem turpināsies Saeimas nama Sarkanajā zālē, kur barikāžu žurnālistus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, kā arī Atmodas laika līderis Dainis Īvāns un Augstākās padomes Tautas frontes frakcijas vadītājs Jānis Dinevičs. Pasākumā tiks demonstrēts Latvijas Radio korespondentes Kuldīgā 1991.gada barikāžu laikā Silvas Bendrātes atmiņu videostāsts.

Svinīgs pasākums barikāžu laika žurnālistiem ir parlamenta tradīcija, kas iedibināta 8.Saeimas laikā.

Tāpat sestdien, 20.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja, Prezidija locekļi un deputāti piedalīsies arī citos 1991.gada janvāra barikāžu atcerei veltītajos pasākumos. Tostarp D.Mieriņa un citas valsts augstākās amatpersonas apmeklēs barikāžu atceres pasākumus Doma laukumā. Tie sāksies pulksten 10.00 ar piemiņas ugunskura iedegšanu. Doma laukumā būs skatāma arī izstāde “Dziesmotā revolūcija” un notiks sveču liešana Ukrainas karavīriem. Tāpat šajā dienā parlamentārieši noliks ziedus Rīgas II Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī