Latgales apakškomisija Daugavpilī spriedīs par ekonomikas veicināšanu austrumu pierobežā

(18.01.2024.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisija piektdien, 19.janvārī, izbraukuma sēdē Daugavpilī kopā ar uzņēmējiem un pašvaldības pārstāvjiem spriedīs par ekonomikas veicināšanu austrumu pierobežā. 

“Austrumu pierobežas teritorijas sociālekonomiskā attīstība un reģionālo atšķirību mazināšana šajos ģeopolitiskajos apstākļos Latvijai ir īpaši svarīga, un tam ir nepieciešama visu nozaru ministriju, politiķu un sociālo partneru sadarbība un labā griba. Tāpēc šādas izbraukuma sēdes un diskusijas ar uzņēmējiem ir ļoti vērtīgas,” uzsver Latgales apakškomisijas sekretāre Anna Rancāne.

Deputāti tiksies ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales padomi un Augšdaugavas novada pašvaldības pārstāvjiem. Tikšanās laikā plānots apspriest rīcības plānu Latvijas Austrumu pierobežas ekonomiskajai izaugsmei 2024.-2026.gadam.

Tāpat plānots apmeklēt uzņēmumu “Regula Baltija”, kas ražo iekārtas aizsargātu dokumentu autentiskuma pārbaudei.

Tikšanās ar uzņēmējiem un pašvaldības pārstāvjiem piektdien, 19.janvārī, notiks no pulksten 11.00 līdz 13.00 Augšdaugavas novada pašvaldībā, Rīgas ielā 2, Daugavpilī. Savukārt uzņēmuma “Regula Baltija” apmeklējums plānots no 14.00 līdz 15.30 Višķu ielā 34.  

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī