Saeima veic izmaiņas Saeimas Prezidijā

(20.09.2023.)

Saeima trešdien, 20.septembrī, veica izmaiņas Saeimas Prezidija sastāvā, par 14.Saeimas priekšsēdētāju ievēlot Daigu Mieriņu. “Par” balsoja 55 deputāti, bet “pret” 34 - deputāti. 

Saeimas priekšsēdētāja biedres amatu turpina ieņemt Zanda Kalniņa-Lukaševica. Savukārt par otru Saeimas priekšsēdētāja biedri ar 64 balsīm “par” un 2 balsīm “pret” ievēlēta Antoņina Ņenaševa, kura līdz šim ieņēma Saeimas sekretāra biedres amatu. 

Saeimas sekretāra amatā ievēlēts Edvards Smiltēns, par kura kandidatūru balsoja 73 deputāti, bet pret nebija neviens. Iepriekš šo amatu ieņēma Armands Krauze, kurš ievēlēts par zemkopības ministru jaunajā valdībā. 

Savukārt Saeimas sekretāra biedra amatā ievēlēts Jānis Grasbergs, kurš iepriekš ieņēma Saeimas priekšsēdētāja biedra amatu. “Par” viņu balsoja 73 deputāti, bet “pret” – viens deputāts. 

Izmaiņas Saeimas Prezidijā veiktas, jo parlaments šodien pēc 10 deputātu priekšlikuma atsauca no amata līdzšinējo 14.Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu un viņa biedru Jāni Grasbergu, kā arī pēc pašu ierosinājuma atsauca no amata A.Krauzi un A.Ņenaševu. 

Saeimas Prezidijs sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, Saeimas sekretāra un viņa biedra. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, sastāda Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
15:30  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt