Piektdien plānota Saeimas sēde par uzticības izteikšanu Evikas Siliņas valdībai

(14.09.2023.)

Piektdien, 15.septembrī, Saeimā plānota Ministru prezidentes amata kandidātes Evikas Siliņas veidotās valdības apstiprināšana. 

Pulksten 9.00 Saeimas nama Viesu zālē plānota Latvijas Republikas 14.Saeimā pārstāvēto un jauno valdību veidojošo politisko partiju sadarbības līguma un Evikas Siliņas vadītā Ministru kabineta deklarācijas svinīgā parakstīšana. Dokumentus parakstīs politisko spēku “Jaunā Vienotība”, “Zaļo un Zemnieku savienība” un “Progresīvie” pārstāvji. 

Saeimas ārkārtas sēdi, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu E.Siliņas izveidotajam Ministru kabinetam, piektdien plānots sasaukt pulksten 10.00. 

Savukārt 30 minūtes pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota jaunievēlētās Ministru prezidentes preses konference. 

Saeimai jāapstiprina jauns Ministru kabinets, jo šī gada 14.augustā Krišjānis Kariņš paziņoja par atkāpšanos no Ministru prezidenta amata, un līdz ar to viņa vadītā valdība uzskatāma par atkāpušos. Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir aicinājis Eviku Siliņu kā Ministru prezidenta amata kandidāti sastādīt Ministru kabinetu. 

Mediju ievērībai

Mediju pārstāvjiem, kuri vēlas atspoguļot 14.Saeimā pārstāvēto un valdību veidojošo politisko partiju dokumentu parakstīšanu, jāierodas Viesu zālē līdz pulksten 8.50.
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, lūdzam savlaicīgi pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087281.


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde