Aicinām mediju pārstāvjus akreditēties darbam Starptautiskās Krimas platformas parlamentārajā samitā Rīgā

(01.10.2024.)

Aicinām masu mediju pārstāvjus līdz šī gada 14.oktobrim akreditēties darbam Starptautiskās Krimas platformas trešajā parlamentārajā samitā.

Samits notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā 24.oktobrī un pulcēs delegācijas no visas pasaules, lai vairotu starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās. Samita mērķis ir izcelt Krievijas agresijas globālo ietekmi un turpināt starptautiski izgaismot agresora pastrādātos noziegumus.

Samits Rīgā pulcēs delegācijas no vairāk nekā 30 pasaules valstīm. Samita ietvaros plānoti arī vairāki citi pasākumi Ukrainas atbalstam, tostarp cilvēktiesību jautājumiem veltītas diskusijas, dokumentālās filmas "Krimas patiesā vēsture” seanss un citi pasākumi.

Lai pieteiktos speciālajai akreditācijai pasākuma atspoguļošanai, aicinām līdz 14.oktobrim aizpildīt pieteikuma formu: https://crimea-platform-riga.lv/media-acc-form/

Lai akreditācijas process notiku pēc iespējas raitāk un ņemot vērā ierobežoto telpu kapacitāti, aicinām neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi.

Akreditācija nodrošinās piekļuvi pasākuma norises vietai, samita mediju centram un virknei ar samitu saistītu blakus pasākumu. Detalizēta mediju programma ar mediju iespējām tiks publicēta samita tīmekļa vietnē, tuvojoties pasākuma norises dienai. Samita plenārsesijas saturs ir sabiedrībai atklāts, un tās norisei varēs sekot interneta tiešraidē.

Starptautiskā Krimas platforma ir izveidota 2021.gadā kā valstu un valdību, parlamentu, ārlietu ministru un ekspertu līmeņa koordinācijas un konsultāciju formāts. Tā tika izveidota, lai veicinātu pasaules līderu un plašākas sabiedrības izpratni par Krimas pussalas pagaidu okupāciju un aneksiju, tās negatīvo ietekmi uz vietējo iedzīvotāju cilvēktiesībām, drošību Melnās jūras reģionā, globālo nodrošinātību ar pārtiku un uz noteikumiem balstītu pasaules kārtību.

Iepriekš Krimas platformas parlamentārie samiti ir notikuši Zagrebā un Prāgā, pulcējot parlamentāriešus no dažādām pasaules valstīm un starptautiskajām parlamentārajām organizācijām.

Plašāka informācija par pasākumu pieejama samita tīmekļa vietnē www.crimea-platform-riga.lv/

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 6.oktobrī