Saeima galīgajā lasījumā lems par efektīvāku atbalstu vardarbībā cietušiem bērniem

(19.04.2023.)

Saeima ceturtdien, 20.aprīlī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz īstenot starpinstitucionālo sadarbības programmu “Bērna māja”, lai varētu sniegt efektīvāku atbalstu vardarbībā cietušiem bērniem. 

Tāpat galīgajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Farmācijas likumā, kas paredz pilnveidot regulējumu cilvēkiem paredzēto zāļu klīnisko pētījumu jomā. 

Pirmajā lasījumā paredzēts lemt par grozījumiem likumos, lai varētu atslogot bāriņtiesas no tām netipisku uzdevumu pildīšanas, un grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz noteikt stingrākas prasības istabas dzīvnieku labturībai un pārdošanai. 

Sēdes darba kārtībā ir arī tiesībsarga 2022.gada ziņojums, lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma “Bezmaksas higiēnas preces meitenēm un sievietēm izglītības iestādēs” turpmāko virzību un lēmuma projekts par Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā Libānā (UNIFIL). 

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Ārstniecības likumā saistībā ar hospisa aprūpes nodrošināšanu, kā arī grozījumi likumos, kas paredz ierobežot alkoholisko dzērienu pieejamību spēļu zālēs un alkoholisko dzērienu cenu un atlaižu reklāmas. 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā un grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, kas paredz palielināt uzņēmumu reprezentatīvas automašīnas vērtības slieksni. 

Darba kārtību lūgusi papildināt arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, sēdē iekļaujot grozījumus Vispārējās izglītības likumā, lai skolas arī šogad, tāpat kā iepriekš, varētu rīkot iestājpārbaudījumus. 

Saeima arī lems, vai darba kārtībā iekļaut likumprojektu, kas paredz šogad 9.maiju noteikt par Ukrainā cietušo un bojā gājušo piemiņas dienu. 

Apstiprinātajā Saeimas 20.aprīļa sēdes darba kārtībā ir iekļauti 37 jautājumi. 

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde