Saeima konceptuāli lems par jaunu doktorantūras modeli

(18.01.2023.)

Saeima ceturtdien, 19.janvārī, pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Augstskolu likumā, kā arī saistītajiem grozījumiem Zinātniskās darbības likumā, kas paredz ieviest jaunu doktorantūras modeli, tostarp mainot finansēšanas modeli un paredzot jaunu promocijas procesu.

Tāpat Saeima rīt lems par lēmuma projekta par 13 165 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Aizliegt ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās prokremliski noskaņotām personām” turpmāko virzību.

Deputātiem rīt būs jālemj par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Ar tiem plānots nostiprināt Bērna mājas projekta darbības principus, kā arī precizēt ārvalstu adopcijas tiesisko regulējumu un nosacījumus viesģimenes statusa iegūšanai. Tāpat deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus par priekšvēlēšanu aģitāciju latviešu valodā.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā ir iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut un konceptuāli skatīt likuma grozījumus, kas paredz noteikt ilgāku laiku eZīmoga tehnisko risinājumu integrēšanai un E-lietas uzraudzības padomes locekļu aizvietošanas iespēju.

Saeimas 19.janvāra sēdes darba kārtībā ir 16 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt