Ilgtspējīgas attīstības komisija: jāizvērtē demogrāfijas ilgtermiņa prognozes un jārod lielāks atbalsts pasākumiem demogrāfijas veicināšanai

(18.01.2023.)

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti trešdien, 18.janvārī, atzīmēja, ka ir jāvērtē demogrāfiskās situācijas attīstība ilgtermiņā un jāsniedz lielāks atbalsts pasākumiem demogrāfijas veicināšanai. Komisija šodien iepazinās ar bērnu, jaunatnes un ģimenes attīstības pamatnostādnēm 2022.-2027.gadam. 

“Latvijas ilgtspējīgu attīstību, tostarp pašreizējo prioritāti par ekonomikas transformāciju, varēs nodrošināt tikai tad, ja konkrētos rādītājos, tostarp demogrāfijas jomā, būs identificēti valsts atpalicības iemesli un to risināšanai tiks piedāvāti inovatīvi risinājumi,” sēdē akcentēja Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. 

Komisijas priekšsēdētājs arī atzīmēja, ka, ņemot vērā demogrāfisko situāciju, ir jāvērtē demogrāfijas prognozes ilgtermiņā, tostarp reģionos, kā arī tas, kā demogrāfijas attīstība ietekmē Latvijas tautsaimniecības konkurētspēju un sociālo sistēmu. 

Deputāti aicināja par demogrāfijas jomu atbildīgās Labklājības ministrijas pārstāvjus ik gadu izvērtēt pamatnostādnēs noteikto uzdevumu izpildi un informēt komisiju par sasniegtajiem rezultātiem. Tāpat deputāti aicināja ministriju sniegt informāciju par to, kuri no pamatnostādnēs iekļautajiem pasākumiem ir iekļauti šī gada valsts budžeta projektā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā