Varšavā tiksies Baltijas valstu un Polijas parlamenta spīkeri

(16.01.2023.)

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns pirmdien, 16.janvārī, uzturēsies Polijas galvaspilsētā Varšavā, lai kopā ar Polijas Republikas Sejma maršali Elžbetu Viteku  (Elżbietą Witek), Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu (Jüri Ratas) un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen) pārrunātu turpmākos sadarbības virzienus laikā, kad Eiropas drošības sistēma saskaras ar nebijušiem izaicinājumiem.

Baltijas valstu un Polijas parlamenta priekšsēdētāju tikšanās laikā plānots pārrunāt reģionālās sadarbības instrumentus, tostarp NATO austrumu flanga stiprināšanu un Trīs jūru iniciatīvas attīstību.

Tāpat spīkeri spriedīs par parlamentu lomu kā starptautiskās ietekmes instrumentu stratēģiskos jautājumos. Plānots pārrunāt to, kādas darbības var veikt Polijas un Baltijas valstu parlamenti, lai ietekmētu tās valstis, kā arī starptautiskās organizācijas un federācijas, kas ieņem atturīgu nostāju pret Krieviju.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde