Saeima uzdod valdībai izstrādāt papildu pasākumus energoresursu cenu pieauguma ietekmes mazināšanai

(22.09.2022.)

Saeima ceturtdien, 22.septembrī, uzdeva valdībai izstrādāt papildu pasākumus iedzīvotāju atbalstam energoresursu cenu kāpuma ietekmes mazināšanai jaunajā apkures sezonā. 

Saeima lēmumā noteikusi Ministru kabinetam mēneša laikā izstrādāt un iesniegt Saeimā valsts interesēm atbilstošus priekšlikumus par rīcību energoresursu cenu kāpuma radītās krīzes pārvarēšanai. 

Papildu atbalsts nepieciešams, ņemot vērā energoresursu, īpaši gāzes, cenu straujā un lielā pieauguma radīto negatīvo iespaidu uz ražošanas izmaksām visos segmentos, tautsaimniecības konkurētspēju un mājsaimniecību izdevumiem. Tāpat lēmumā atzīmēts, ka vismaz daļējai energoresursu cenu pieauguma kompensācijai ir nepieciešama nekavējoša valsts atbalsta palielināšana. 

Līdz šim paredzētais atbalsts siltumapgādes izmaksu kompensēšanai 350 miljonu eiro apmērā ir nepietiekams, un tas sasniegs vien nelielu daļu iedzīvotāju, iepriekš lēmuma projekta izskatīšanas gaitā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē akcentēja deputāti. Arī vairākas pašvaldības komisijas deputātiem paudušas bažas par gaidāmo apkures sezonu.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde