Valsts pārvaldes komisija izbraukuma sēdē apmeklēs Jelgavu

(09.10.2023.)

Lai tiktos ar Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem un pārrunātu darba aktualitātes, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien, 10.oktobrī, izbraukuma sēdē apmeklēs Jelgavu. 

Deputātiem Jelgavā pulksten 10.00 Zemgales reģiona kompetenču un attīstības centrā, Svētes ielā 33, plānota tikšanās ar Aizkraukles novada pašvaldības, Bauskas novada domes, Dobeles novada domes, Jelgavas novada domes, Jelgavas valstspilsētas domes un Jēkabpils novada domes vadītājiem. 

Valsts pārvaldes komisijas deputātiem paredzēts Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas apmeklējums. Vidusskola piedzīvojusi vērienīgu rekonstrukciju, tostarp tai uz jumta uzbūvēta observatorija, lai varētu iegūt datus mācību procesam, un uzstādīti saules paneļi, kas ļauj skolēniem praktiski apgūt atjaunīgās enerģijas izmantošanu ikdienā. Savukārt mazāko klašu bērniem izbūvēts inovatīvs rotaļu laukums, bet vecākajiem skolēniem iekārtota moderna darbnīca. 

Deputātiem plānots arī iepazīties ar Jelgavas attīstības projektiem, tostarp apmeklēt Jelgavas biznesa parku un Lielupes industriālo parku.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā