Saeima 27.septembrī aicina uz Atvērto durvju dienu

(10.09.2024.)

Atzīmējot Latvijai nozīmīgas gadadienas – 35 gadus kopš Baltijas ceļa un 20 gadus kopš iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO –, Saeimas nams aicina ikvienu interesentu pieteikties apmeklējumam Atvērto durvju dienā. Tā norisināsies 27.septembrī no pulksten 10.00 līdz 18.00, un pieteikties pasākumam iespējams līdz 24.septembrim. 

Šogad aprit 35 gadi, kopš divi miljoni Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju Baltijas ceļā – no Tallinas caur Rīgu līdz Viļņai – sadevās rokās, lai iestātos par savu valstu brīvību. Tam par godu apmeklētājiem būs iespēja bez maksas uz jebkuru vietu Latvijā nosūtīt īpaši šai gadadienai veltītu pastkarti. 

Apmeklētājiem būs iespēja arī nofotografēties vides objektā “Pievienojies Baltijas ceļam!”. Tajā varēs sadoties rokās ar akcijas dalībniekiem un, iestājoties par brīvību un demokrātiju, simboliski kļūt par daļiņu no vēsturiskā notikuma. 

Savukārt atzīmējot divdesmitgadi kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā un pievienojās NATO, Saeimas nama viesiem būs iespēja izzināt Latvijas ceļu uz dalību Ziemeļatlantijas aliansē un noskaidrot priekšrocības, kuras ikdienā baudām kā Eiropas Savienības pilsoņi. 

Atvērto durvju dienā apmeklētāji varēs apskatīt parlamenta telpas – Sēžu zāli, kur ik nedēļu uz sēdi pulcējas parlamenta deputāti, Balsošanas zāli, Dzelteno zāli un Sarkano zāli, kā arī reprezentācijas telpas. 

Tāpat Saeima apmeklētājiem piedāvās informāciju par parlamenta projektiem jauniešiem – fotokonkursu “Mana Latvija. Mana atbildība”, skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”. 

Saeimas nama apmeklētāji aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš. 

Interesenti Saeimas apmeklējumam Atvērto durvju dienā aicināti pieteikties līdz 24.septembrim; pieteikuma anketa pieejama https://saeima.lv/lv/application-form/open-day-form 

Saeima ir atvērts parlaments, un interesentiem ir iespēja Saeimu apmeklēt ne tikai Atvērto durvju pasākumā, bet arī ikdienā, piesakoties ekskursijā.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 17.septembrī
08:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Noora Mohammed A. Juma
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde
14:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Mihaela Mokana
14:10  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa un komisijas deputātātu tikšanās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta Stapparlamentu sadarbības grupas delegāciju