Saeimas ziņas

Baltijas Asamblejas nākamā gada sadarbības prioritāte – aizsargāts, labklājīgs un inovatīvs Baltijas reģions
Parlamentārieši no Baltijas valstīm piektdien, 18.oktobrī, pulcējās Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, lai Baltijas Asamblejas 43.sesijā spriestu par reģionam būtiskiem jautājumiem, stiprinātu sadarbību starp mūsu valstīm un plašākā līmenī, kā arī vienotos par prioritātēm nākamajam gadam. Par galveno sadarbības prioritāti noteikts aizsargāts, labklājīgs un inovatīvs Baltijas reģions.
Eiropas lietu komisija atbalsta jauno mehānismu Ukrainas finansiālam atbalstam
“Ukrainas draugi un sabiedrotie jau iepriekš ir vienojušies, ka Krievijai jāatbild par visu, ko tā pastrādā Ukrainā, un tam izmantojami arīdzan iesaldētie agresorvalsts līdzekļi. Jaunais instruments ir būtisks solis praktiskam Ukrainas atbalstam. Tas nodrošinās Ukrainai šobrīd nepieciešamo finansiālo palīdzību aizdevuma veidā, un tā dzēšanai ļaus izmantot agresorvalsts iesaldēto aktīvu peļņu,” piektdien, 18.oktobrī, atzīmēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.
Ukrainas spīkers apmeklēs Saeimu Starptautiskās Krimas platformas parlamentārā samita ieskaņā
Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita ieskaņā trešdien, 23.oktobrī, Saeimu apmeklēs Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks (Ruslan Stefanchuk), kurš Latvijā ieradīsies oficiālā vizītē. Latvijas parlamentā Ukrainas spīkeram plānota tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu, pēc kuras sekos kopīgs preses brīfings. 
Daiga Mieriņa Baltijas Asamblejas sesijā Viļņā: kopā augam spēcīgāki
“Mēs domājam līdzīgi, viens otru saprotam no pusvārda un papildinām viens otru. Gan retorikā, gan darbos. Un kopā augam spēcīgāki!” piektdien, 18.oktobrī, uzrunājot Baltijas valstu kolēģus Baltijas Asamblejas 43.sesijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Asamblejas sesijā, kas šogad notiek Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.
Baltijas Asamblejas balvu mākslā saņem latviešu kinorežisors Dāvis Sīmanis
Kinorežisors Dāvis Sīmanis ceturtdien, 17.oktobrī, svinīgā ceremonijā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā saņēma Baltijas Asamblejas balvu mākslā. Balva piešķirta par starptautiski novērtēto, Berlīnes kinofestivālā apbalvoto spēlfilmu “Marijas klusums”. Filma ir Latvijas un Lietuvas kopražojums, kas augstā mākslinieciskā līmenī runā par visai Baltijai nozīmīgiem un liktenīgiem vēsturiskiem notikumiem.
Saeimas namā pateicas Kanādas sabiedrotajiem par ieguldījumu mūsu kopējā drošībā
Esam pateicīgi saviem Kanādas sabiedrotajiem par līderību un ievērojamo ieguldījumu mūsu kopējā drošībā un vienlaikus esam gandarīti par NATO vitalitāti. Pēc izveidošanas NATO daudzfunkcionālā brigāde kļūs par lielāko NATO militāro formējumu Baltijas valstīs. To ceturtdien, 17.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa pasākumā par godu NATO kaujas grupas paaugstināšanai līdz brigādes līmenim. 
Pie administratīvās atbildības saukti astoņi Saeimas deputāti
Laikā no šī gada aprīļa līdz septembrim pie administratīvās atbildības saukti astoņi 14.Saeimas deputāti. Par to ziņojumu Saeimai ceturtdien, 17.oktobrī, sniedza Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju. 
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes
Lai plašāk aizsargātu Latvijas autoru darbus un veicinātu legāla satura izmantošanu, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes. To paredz Autortiesību likuma grozījumi, ko ceturtdien, 17.oktobrī, konceptuāli atbalstīja Saeima. 
Pašvaldību dzīvojamo telpu īrniekiem paredz iespēju šīs telpas iegūt īpašumā
Lai iedzīvotājiem, kuri īrē pašvaldības dzīvojamo telpu, būtu iespēja šīs telpas iegūt īpašumā, Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, pirmajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā”. 
Par daudzdzīvokļu mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos varēs balsot elektroniski
Lai dotu iespēju par daudzdzīvokļu mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos dzīvokļa īpašniekam balsot elektroniski, Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, konceptuāli atbalstīja izmaiņas Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumā. 
Sestdien, 19.oktobrī