Saeima apstiprina kandidatūras amatiem Latvijas Bankā

(09.06.2022.)

Saeima ceturtdien, 9.jūnijā, atbalstīja trīs lēmumu projektus par kandidatūru apstiprināšanu amatiem Latvijas Bankā. 

Latvijas Bankas prezidenta vietnieka amatā apstiprināta Santa Purgaile, un jaunā amata pienākumus viņa sāks pildīt ar nākamā gada 1.janvāri. Patlaban S.Purgaile ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja, bet iepriekš strādājusi AS “Citadele Banka” un AS “SEB Banka”, kā arī darbojusies Latvijas Finanšu nozares asociācijā. S.Purgailei ir maģistra grāds starptautiskajā ekonomikā un uzņēmējdarbībā.  

Divos vakantajos amatos Latvijas Bankas padomē apstiprinātas Kristīne Černaja-Mežmale un Ilze Posuma.

K.Černaja-Mežmale amata pienākumus sāks pildīt no nākamā gada 1.janvāra. Patlaban viņa ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekle, bet iepriekš bijusi komisijas Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļas vadītāja un uz laiku pildījusi arī komisijas priekšsēdētāja pienākumus. K.Černaja-Mežmale doktorantūrā Banku augstskolā studējusi biznesa vadību, viņai ir maģistra grāds finanšu vadībā, kā arī augstākā profesionālā ekonomista kvalifikācija.  

I.Posuma jaunā amata pienākumus sāks pildīt šī gada 2.jūlijā. Patlaban viņa ir Latvijas Bankas Juridiskās pārvaldes vadītāja, iepriekš bijusi bankas valdes priekšsēdētāja vietniece un uz laiku pildījusi arī valdes priekšsēdētāja amata pienākumus, kā arī strādājusi AS “Baltic International Banka” un AS “Aizkraukles Banka”. I.Posumai ir Latvijas Universitātē iegūts sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē, kā arī Rīgas Stradiņa universitātē iegūts maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā un uzņēmumu un organizāciju vadītāja kvalifikācija, savukārt Oksfordā studējusi Eiropas un salīdzinošās tiesības.   

Kandidatūras amatiem Latvijas Bankā izvirzījis bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, lai nodrošinātu pēctecību finanšu sektora uzraudzības pārvaldībā un lēmumu pieņemšanā pēc Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apvienošanas, kas noslēgsies šī gada beigās.  

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde