Preses brīfingā Saeimā informēs par Latvijas iespējām piesaistīt papildu finansējumu no jauniem ES instrumentiem

(27.05.2022.)

Aicinām mediju pārstāvjus otrdien, 31.maijā, piedalīties preses brīfingā, kurā Saeimas Eiropas lietu komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēdes dalībnieki informēs par Atveseļošanas un noturības plāna ieviešanu un Latvijas iespējām piesaistīt papildu finansējumu no jauniem Eiropas Savienības (ES) instrumentiem. 

Preses brīfingā piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva, Eiropas Komisijas Ģenerālsekretariāta Atveseļošanas un noturības rīcības grupas direktore Marija Terēza Fabregasa Fernandesa (Maria Teresa Fabregas Fernandez) un finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis. 

Latvijā no 30. līdz 31.maijam notiek Eiropas Komisijas pārstāvju darba vizīte, kuras laikā politikas veidotāji un īstenotāji tiek iepazīstināti ar ikgadējā Eiropas semestra ziņojuma rezultātiem un rekomendācijām dalībvalstīm. Tāpat vizītes ietvaros tiek akcentēta Atveseļošanas un noturības, kā arī atkarības no Krievijas fosilā kurināmā mazināšanas un zaļās pārkārtošanās (REPowerEU) plānu nozīme un iespējas, tostarp papildu finansējuma piesaistē, ko paredz REPowerEU pakete. 

Preses brīfings sāksies pulksten 12.00, Saeimas ēkas Jēkaba ielā 6/8 trešā stāva priekštelpā, Rīgā. 

Informācija medijiem:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem