Saeima lems par atbalsta piešķiršanu personām, kas uzņem no kara bēgošos Ukrainas iedzīvotājus

(11.05.2022.)

Saeima ceturtdien, 12.maijā, galīgajā lasījumā lems par atbalsta piešķiršanu personām, kas brīvprātīgi uzņem no kara bēgošos Ukrainas civiliedzīvotājus. To paredz grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.

Galīgajā lasījumā plānots skatīt arī grozījumus likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Plānotās izmaiņas paredz, ka darba devēja pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā neapliks ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Tāpat iecerēts noteikt, ka laukstrādnieku ienākuma nodokļu režīmu varēs piemērot arī akmeņu lasītājiem sējumu, stādījumu un zālāju platībās.

Tāpat galīgajā lasījumā deputātiem būs jālemj par likumprojektu, kas paredz uzlabot būvniecības procesu robežas joslā.

Otrajā lasījumā plānots skatīt Civilās savienības likuma projektu. Tā mērķis ir nodrošināt personu, kuras noslēdz civilo savienību, personisko un mantisko tiesību aizsardzību.

Saeima otrajā lasījumā lems arī par grozījumiem Komerclikumā, kas paredz reformēt akciju sabiedrības.

Deputātiem otrajā lasījumā būs jālemj arī par grozījumiem, kas precizē jautājumus par koledžu regulējumu Latvijas izglītības institucionālajā sistēmā.

Parlaments lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir arī likuma grozījumi, ar kuriem iecerēts papildināt Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas, tostarp Ārlietu komisija lūgusi Saeimu pirmajā lasījumā skatīt likumprojektu, kas aptur Latvijas un Krievijas divpusējā līguma darbību attiecībā uz memoriālajām būvēm un pieminekļiem. Tāpat sēdes darba kārtībā lūgts iekļaut likumprojektu, kas paredz apturēt Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līguma par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem darbību.

12.maija sēdes darba kārtībā ir 26 jautājumi. Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde