Saeimas deputāti un darbinieki ikgadējā pavasara talkā saposīs Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni

(05.05.2022.)

Saeimas deputāti un darbinieki piektdien, 6.maijā, dosies uz Jāņa Čakstes dzimtas mājām “Auči”, lai ikgadējā pavasara talkā “Dāvana Latvijai” sakoptu māju apkārtni un labiekārtotu veco parku.

Šogad talkā plānots stādīt arī ābeļu šķirnes ‘Čakstes Auči’ stādus. Dārzkopības institūta selekcionētā ābeļu šķirne 2019.gadā, atzīmējot Jāņa Čakstes 160.dzimšanas dienu, nodēvēta Tautas padomes priekšsēdētāja, Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta dzimtas māju vārdā.

Saeimas pavasara talka tradicionāli ir kā simboliska dāvana Latvijai, atzīmējot mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šo tradīciju iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Saeimas talcinieki ir atjaunojuši rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu, ar ātri augošām apsēm apstādījuši vairāk nekā divus hektārus zemes, kā arī netālu no Engures iestādījuši jaunu priežu mežu. Pēdējos gados kopā ar J.Čakstes dzimtas pārstāvjiem tolaik topošās muzeja ēkas pamatos ierakta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, kā arī muzeja “Jāņa Čakstes māja” apkārtnē iestādīti upeņu krūmi un ķirši.

Talka J.Čakstes dzimtas mājās “Auči” Ozolnieku novada Salgales pagastā piektdien, 6.maijā, sāksies pulksten 12.00.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde