Saeimā norisināsies diskusija par Latvijas enerģētikas izaicinājumiem 2050.gadam

(17.06.2024.)

Lai pārrunātu aktualitātes Latvijas enerģētikas stratēģijas izstrādē, Saeimā trešdien, 19.jūnijā, norisināsies diskusija “Latvijas enerģētikas izaicinājumi 2050.gadam”. Tajā parlamentārieši un eksperti spriedīs par jau paveikto un vēl veicamajiem soļiem ilgtspējīgas enerģētikas politikas veidošanā. Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

“Pēc Krievijas pilnmēroga iebrukuma Ukrainā esam novērtējuši, cik svarīga ir enerğētiskā neatkarība un drošība. Strauji virzāmies uz vietējo atjaunojamo energoresursu apguvi un izmantošanu, atsakoties no fosilajiem energoresursiem. Saprotam, ka vēl daudz darāmā. Pietrūkst ilgtermiņa redzējuma, kā veidosim enerģētiku kā tehnoloğiski inovatīvu, konkurētspējīgu un eksportspējīgu nozari. Tāpēc Klimata un enerģētikas ministrijas rosinātā saruna par iespējām un izaicinājumiem enerğētikā ir ļoti aktuāla. Ceru, ka kopā spēsim radīt labu ceļakarti tik ilgi gaidītajai enerğētikas stratēģijai,” akcentē Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis iepazīstinās deputātus gan ar enerģētikas sektora izaicinājumiem, gan ar ministrijas izstrādāto ceļa karti Latvijas enerģētikas stratēģijai. Tāpat diskusijas dalībniekiem būs iespēja apspriest aktuālos jautājumus ar nozares ekspertiem un politikas veidotājiem.

Diskusija trešdien, 19.jūnijā, notiks parlamenta Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, un tā sāksies pulksten 15.00. Ikviens interesents diskusijas norisei varēs sekot līdzi arī Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv.

Mediju ievērībai:

Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, lūdzam savlaicīgi pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 26.jūnijā
09:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidentu V.E. Alen Simonyan
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
09:40  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas un Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta V.E. Alen Simonyan kopējs Preses brīfings
12:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas un Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta V.E. Alen Simonyan ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļaa