Saeima konceptuāli atbalsta obligātu e-adresi aizsardzības resorā nodarbinātajiem

(24.02.2022.)

Lai paātrinātu efektīvas saziņas metodes ieviešanu aizsardzības resorā, Saeima ceturtdien, 24.februārī, konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Oficiālās elektroniskās adreses likumā. Tie paredz paplašināt to personu loku, kurām e-adreses izmantošana būs obligāta. 

Ar grozījumiem iecerēts noteikt, ka oficiālā elektroniskā adrese obligāti būs jāizmanto karavīriem, zemessargiem, Nacionālo bruņoto spēku civilajiem darbiniekiem, atvaļinātiem karavīriem un Aizsardzības ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs, izņemot Militārās izlūkošanas un drošības dienestu, nodarbinātajiem. 

“Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un pastāvošos kiberdrošības draudus, nepieciešams veicināt mūsdienīgas, efektīvas, operatīvas un drošas saziņas iespējas aizsardzības resorā,” iepriekš sacīja par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans, piebilstot, ka tuvākajā laikā jāapsver obligāta elektroniskā adrese visām valsts pārvaldē nodarbinātajām personām. 

Oficiālā elektroniskā e-adrese ieviesta, lai elektroniskā vidē nodrošinātu ērtu un drošu oficiālo saziņu un dokumentu apriti starp valsts iestādēm un iedzīvotājiem. 

Plānots, ka grozījumi Oficiālās elektroniskās adreses likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas. Lai likumprojekts stātos spēkā, tas Saeimai vēl jāatbalsta otrajā – galīgajā – lasījumā.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde