Ārlietu komisija: Latvija iestājas par Ukrainas suverenitāti

(24.11.2021.)

Latvija iestājas par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, trešdien, 24.novembrī, apliecināja Saeimas Ārlietu komisijas deputāti. Deputāti komisijas sēdē pārrunāja aktuālo situāciju Ukrainā un tās pierobežā ar Krieviju.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols norādīja, ka pēdējo nedēļu laikā vērojams neierasti liels skaits paziņojumu no Krievijas amatpersonu puses saistībā ar Ukrainu un tās it kā provokatīvajām darbībām pie Krievijas robežām. “Līdzīgi paziņojumi, balstīti nevis reālās situācijas analīzē vai faktos, bet pat absurdos izdomājumos, iepriekš Kremlim ir kalpojuši kā iegansts militāriem manevriem, tos veicot it kā pašaizsardzības vajadzībām,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.

“Kamēr Eiropas uzmanība lielā mērā ir pievērsta gan pandēmijas uzliesmojumam, gan notikumiem uz Polijas un Baltkrievijas robežas, notikumu attīstība pie Ukrainas un Krievijas varas iestāžu retorika rada pamatu nopietni apsvērt dažādus scenārijus - gan tālāku eskalāciju, gan deeskalāciju,” pēc sēdes atzina R.Kols.

Komisijas deputāti akcentēja, ka drošības situācija Ukrainas austrumos un Krimā ietekmē gan Latviju, gan Eiropas Savienību, gan NATO un visu starptautisko sabiedrību kopumā.

Norises uz Polijas un Baltkrievijas robežas, iespējamie riski par līdzīgu scenāriju norisināšanos pie Latvijas un Lietuvas robežām ar Baltkrieviju un Krieviju būtiski ietekmē drošības situāciju, uzsvēra deputāti. Tas pats attiecināms arī uz dinamiku enerģijas piegādes jautājumos.

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti sēdē tikās ar Aizsardzības un Ārlietu ministriju pārstāvjiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima