Saeimas darbā nav tiesīgi piedalīties četri parlamenta deputāti

(15.11.2021.)

Sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu nav uzrādījuši un līdz ar to Saeimas darbā nav tiesīgi piedalīties četri 13.Saeimas deputāti, teikts šodien, 15.novembrī, Saeimā izskatītajā ziņojumā, ko parlamentam sagatavojusi Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Ziņojumā teikts, ka sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, vai sadarbspējīgu sertifikātu par negatīvu veiktā testa rezultātu gadījumos, kad saņemts klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinums par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku, nav uzrādījuši un līdz ar to piedalīties Saeimas darbā nav tiesīgi deputāti Jānis Ādamsons, Romāns Naudiņš, Vladimirs Nikonovs un Jūlija Stepaņenko.

Mandātu komisija ziņojumu Saeimai sagatavojusi saskaņā ar likuma “Par pagaidu papildu prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam” 3. pantu, kas noteic pienākumu Saeimas deputātam uzrādīt sertifikātu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai līdz 2021.gada 15.novembrim, ja vien deputāts informāciju par sertifikātu nav iepriekš iesniedzis Saeimas Administrācijai.

Pagaidu prasības Saeimas un pašvaldību domju deputātiem noteiktas ar mērķi nodrošināt sabiedrības veselības un drošības interesēm atbilstošu rīcību Covid-19 infekcijas izplatības apstākļos, sekmētu sabiedrības uzticēšanos valstī īstenotajai Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības politikai, kā arī solidarizētos ar pārējām valsts un pašvaldību institūcijām un vairotu uzticēšanos valsts un pašvaldību institūciju, tajā skaitā Saeimas, darbībai.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt