I.Mūrniece tiekas ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju

(22.10.2021.)

Gruzija ir nozīmīgs sadarbības partneris Latvijai. Mēs nemainīgi atbalstām Gruzijas suverenitāti un teritoriālo vienotību, kā arī tās eiroatlantiskās integrācijas centienus. Šajā ceļā ir svarīga parlamenta un valdības stingra apņēmība demokrātisko reformu īstenošanā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 22.oktobrī, Atēnās, Grieķijā, tiekoties ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Kahaberu Kučavu (Kakhaber Kuchava).

Saeimai ir aktīvas sadarbības pieredze ar Gruzijas parlamentu un tā administrāciju, tāpat mūsu parlamentārieši cieši sadarbojas starptautiskajās parlamentārajās organizācijās.  Latvija dalīsies ar Gruziju savā demokrātisko pārmaiņu pieredzē arī turpmāk, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Pievēršoties Eiropas Savienības Austrumu partnerības politikas nākotnei, I.Mūrniece apliecināja Latvijas stingru atbalstu Eiropas Savienības sadarbības padziļināšanai un integrācijai ar asociētajām valstīm - Gruziju, Moldovu un Ukrainu.

Tikšanās laikā Latvijas un Gruzijas parlamentu priekšsēdētāji pievērsās norisēm Gruzijas iekšpolitikā un tās parlamentā. Tāpat puses apmainījās ar līdzšinējo pieredzi Covid-19 pandēmijas mazināšanā.

I.Mūrniece šajās dienās piedalās Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Atēnās, Grieķijā. Tās laikā 22.oktobrī notika Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju – sieviešu tikšanās, kuras uzmanības centrā bija dzimumu līdztiesības jautājumi un tika atzinīgi novērtēts sieviešu nozīmīgais ieguldījums cīņā pret Covid-19 pandēmiju.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt