Par mediju iespējām sekot Saeimas darbam

(21.10.2021.)

Ņemot vērā aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību un valstī noteiktos ierobežojumus, aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus sekot Saeimas darbam attālināti.

Saeimu klātienē var apmeklēt Saeimā akreditēti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, lai atspoguļotu Saeimas Prezidija apstiprinātus klātienē notiekošus pasākumus un vizītes, kā arī veiktu intervijas.

Klātienes apmeklējums plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem iepriekš jāpiesaka Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā. To iespējams izdarīt, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087281.

Uzturoties Saeimas telpās, obligāti jāievēro aktuālie epidemioloģiskās drošības un piesardzības pasākumi, tostarp jālieto sejas maskas. Lūdzam ņemt vērā, ka Saeimu nav ļauts apmeklēt personām ar akūtām elpceļu slimības pazīmēm, kā arī personām, kurām ir noteikta pašizolācija vai mājas karantīna.

Saeimas sēdes, kas notiek attālināti platformā e-Saeima, ir atklātas un ikvienam ir iespēja tām sekot līdzi parlamenta mājaslapā, kā arī Facebook kontā. Tāpat mediju pārstāvji aicināti attālināti sekot līdzi komisiju atklāto sēžu norisei, kā arī iepazīties ar sēžu audioierakstiem, kas tiek pievienoti pie komisiju sēžu darba kārtības notikumu kalendārā Saeimas mājaslapā.

Mediju pārstāvjiem, kuriem Saeimas sēdes norises atspoguļošanai nepieciešams vizuālais materiāls (piefilmējumi), tos nodrošinās Saeimas Preses dienests.

Sestdien, 20.aprīlī