I.Mūrniece Zviedrijā: Baltijas jūras reģiona drošība ir mūsu kopīga atbildība

(17.09.2021.)

Stiprināt drošību un stabilitāti reģionā ir mūsu kopīga atbildība. Pašlaik saskaramies ar acīmredzamiem izaicinājumiem, kas saistīti ar Krievijas agresīvo militāro uzvedību, tās pieaugošo ietekmi Baltkrievijā, kā arī Baltkrievijas hibrīduzbrukumiem pie Latvijas un Lietuvas robežas. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzturoties oficiālā vizītē Zviedrijas Karalistē.

Latvijas un Zviedrijas sadarbība drošības jomā pārrunāta, Saeimas priekšsēdētājai tiekoties ar Zviedrijas ārlietu ministri Annu Lindi (Ann Linde), aizsardzības ministru Pēteru Hultkvistu (Peter Hultqvist), kā arī Zviedrijas parlamenta Aizsardzības komisijas un Ārlietu komisijas deputātiem.  Tāpat Saeimas delegācijai vizītes ietvaros plānots apmeklēt Zviedrijas Karalistes Komandu un kontroles pulku Enčēpingā.

Esošā situācija aicina pārdomāt jautājumus, kas skar Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu stiprināšanu. Tā nav tikai atsevišķu dalībvalstu, bet gan visas ES kopīgā atbildība, akcentēja I.Mūrniece.

Zviedriju un Somiju mēs redzam kā NATO tuvākos partnerus. Esam gandarīti, ka Zviedrija turpina stiprināt savu nacionālo drošību, tostarp palielinot izdevumus aizsardzības jomā. Mums jāturpina regulārs politiskais un militārais dialogs, informācijas apmaiņa un jāattīsta kopīgas militārās mācības mūsu reģionā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētājas I.Mūrnieces vadītā delegācija kopā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem šajās dienās uzturas Zviedrijā, lai piedalītos Baltijas valstu neatkarības un diplomātisko attiecību ar Zviedriju atjaunošanas 30.gadskārtai veltītajos pasākumos un tiktos ar Zviedrijas amatpersonām.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš un 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719853789568
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā