Z.Kalniņa-Lukaševica Vācijas kolēģiem: Ukraina uzvarēs, kad tā atgūs kontroli pār visu savu teritoriju

(19.06.2024.)
Galerija

“Ukraina būs uzvarējusi tad, kad būs atguvusi visu tās teritoriju un atjaunojusi savu teritoriālo integritāti starptautiski atzītajās robežās. Mūsu uzdevums ir palīdzēt Ukrainai uzvarēt, un skaidrs, ka kara iznākums ir ļoti atkarīgs no mūsu spējām atbalstīt Ukrainu,” trešdien, 19.jūnijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica, parlamentā tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Aizsardzības komisijas delegāciju.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis pateicās Vācijai par tās nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un visa reģiona drošības stiprināšanā, veicot Baltijas gaisa telpas patrulēšanu. To nodrošina Vācijas bruņoto spēku karavīri un militārie gaisa kuģi. 

Z.Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka drošība un spēja aizsargāt mūsu valsti ir Latvijas galvenā prioritāte. Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka, pirmkārt, tā ir mūsu pašu atbildība, tāpēc palielinām investīcijas aizsardzības jomā un kopā ar Baltijas kolēģiem stiprinām mūsu robežas ar Krieviju un Baltkrieviju. Augsti novērtējam Vācijas un citu NATO dalībvalstu ieguldījumu, pauda Z.Kalniņa-Lukaševica, atzīmējot, ka tas ir arī būtisks signāls Krievijai par NATO valstu vienotību.   

Spriežot par sabiedrības iesaisti aizsardzības stiprināšanā, puses apsprieda arī sabiedrības brīvprātīgu iesaistīšanos valsts aizsardzībā.

R.Bergmanis uzsvēra nepieciešamību stiprināt sabiedrības noturību ne vien pret kara draudiem, bet arī citām ārkārtas situācijām. Kā soli šajā virzienā Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs atzīmēja valsts aizsardzības mācību, kas Latvijas skolās būs obligāta no šī gada septembra.

Puses pārsprieda arī Latvijas iniciētās dronu koalīcijas attīstību gan kā daļu no atbalsta Ukrainai, gan dronu spēju stiprināšanu Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos. Tāpat pārrunāts “Rail Baltica” kā nozīmīgs reģiona infrastruktūras objekts un Vācijas pieredzes izmantošana šī projekta attīstībā.  

Ar Vācijas delegāciju parlamentā tikās arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti Jānis Skrastiņš un Atis Švinka.

 

Foto:  https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720318047786/with/53801594928
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 27.jūnijā