Edgars Rinkēvičs sestdien dos Valsts prezidenta svinīgo solījumu

(05.07.2023.)

Sestdien, 8.jūlijā, pulksten 9.00 Edgars Rinkēvičs dos Latvijas Valsts prezidenta svinīgo solījumu un uzrunās deputātus Saeimas sēdē.

Svinīgo solījumu klātienē aicināti vērot bijušie Latvijas Valsts prezidenti, Ministru prezidents, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Tiešraidi no Saeimas sēdes, kurā Valsts prezidents dos svinīgo solījumu, ikviens interesents varēs vērot tiešraidē www.saeima.lv, kā arī parlamenta Facebook kontā.

Pēc solījuma došanas Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns svinīgā ceremonijā Valsts prezidentam pasniegs valsts augstākos apbalvojumus, ko viņš saņems saskaņā ar Valsts apbalvojumu likumu.

Valsts apbalvojumu likums nosaka, ka Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības uz katra ordeņa - Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – augstāko šķiru, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi.

Viestura ordeņa augstākā šķira jaunievēlētajam Valsts prezidentam E.Rinkēvičam jau ir piešķirta un pasniegta 2004.gadā, līdz ar to E.Rinkēvičs, stājoties Latvijas Valsts prezidenta amatā, iegūs tiesības uz Triju Zvaigžņu ordeņa un Atzinības krusta augstāko šķiru, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi.

 

Mediju programma:

9.00 Valsts prezidenta svinīgais solījums un uzruna Saeimas sēdē
Saeimas Sēžu zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja.
Mediju pārstāvju ierašanās līdz pulksten 8.50.

9.45 Valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonija Latvijas Valsts prezidentam
Baltajā zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja.
Mediju pārstāvju pulcēšanās līdz pulksten 9.35.

 

Mediju ievērībai:
Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, lūdzam katru plašsaziņas līdzekli darbam deleģēt ne vairāk kā vienu fotogrāfu vai operatoru.
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus lūdzam ievērot apģērba etiķeti – uzvalks kungiem un lietišķs kostīms dāmām.
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, lūdzam laikus pieteikties Saeimas Preses dienestā, rakstot uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
15:30  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt