Saeima galīgajā lasījumā lems par retākām valsts tehniskajām apskatēm jauniem automobiļiem

(21.06.2023.)

Saeima ceturtdien, 22.jūnijā, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus, kas jauniem automobiļiem paredz noteikt ilgāku intervālu valsts tehniskajām apskatēm, bet elektroskrejriteņiem – stingrāku regulējumu. Šī sēde noslēgs parlamenta pavasara sesiju. 

Galīgajā lasījumā deputāti skaitīs arī Sēlijas militārā poligona izveides likuma projektu, kas paredz īpašu tiesisko regulējumu militārā poligona robežu noteikšanai, tā teritorijā esošo nekustamo īpašumu atsavināšanai, lietošanai un infrastruktūras izbūvei. Poligonam plānots noteikt nacionālo interešu objekta statusu. 

Tāpat galīgajā lasījumā paredzēts skatīt divu likumu grozījumus pastiprināta robežapsardzības režīma noteikšanai, likumprojektu par tiesībām Valsts meža dienestam noteikt ierobežojumus kaitēkļu izplatības apkarošanai, neizsludinot ārkārtas situāciju, un likuma grozījumus “Rail Baltica” projekta īstenošanas veicināšanai. 

Vēl galīgajā lasījumā sēdes darba kārtībā ir priekšvēlēšanu aģitācijas likuma grozījumi, kas paredz – apmaksātajai priekšvēlēšanu aģitācijai jābūt valsts valodā, un likumprojekts par virsieņēmumu investēšanu atjaunīgajos resursos un uzņēmumu energoefektivitātē. Savukārt otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus, kas noteic tiešsaistes vēlētāju reģistra izmantošanu pašvaldību referendumos. 

Pirmajā lasījumā plānots lemt par likuma grozījumiem, lai novērstu izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas pārrobežu darījumos, un likuma projektu, kas paredz pārņemt direktīvu par informācijas par ieņēmumiem un ienākuma nodokļiem atklāšanu. 

Saeimā iesniegti arī jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot nelikumīgi represēto personu reabilitācijas likuma projektu, grozījumus par veterināro zāļu izplatīšanas nosacījumu pilnveidošanu un grozījumus, kas paredz valsts uzturētos reģistros iekļaut un atjaunot informāciju par sankcionēto personu īpašumā vai kontrolē esošajiem īpašumiem. 

22.jūnija Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 52 jautājumi. To vidū arī lēmuma projekti par kolektīvā iesnieguma par valsts valodas statusa nodrošināšanu un kolektīvā iesnieguma par  valdības atkāpšanos streika vienošanās neizpildes gadījumā tālāko izvērtēšanu. 

Rītdien pavasara sesijas noslēdzošajā Saeimas sēdē parlamentu uzrunās Valsts prezidents Egils Levits. 

Savukārt pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde