Valsts pārvaldes komisija atbalsta atalgojuma pieaugumu vēlēšanu iecirkņu komisiju darbiniekiem

(21.06.2023.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 21.jūnijā, pauda atbalstu atalgojuma palielināšanai vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem. Deputāti par to vēstulē nolēma informēt Finanšu ministriju un Ministru kabinetu.

“Neapšaubāmi, ka, lai noturētu līdzšinējos darbiniekus, atalgojums komisiju locekļiem ir jāpalielina. Tas ir būtiski, lai mēs varētu nodrošināt vēlēšanu, tostarp nākamgad gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu, sekmīgu norisi. Esam lēmuši par savu atbalstu informēt Finanšu ministriju un valdību, jo tuvākajā laikā plānots lemt par papildu finansējuma novirzīšanu vēlēšanu organizētājiem,” pauda Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Minimālo stundas likmi komisiju locekļiem plānots celt no līdzšinējiem sešiem eiro uz deviņiem eiro, un vēlēšanu nodrošināšanai būs nepieciešamas 8476 amata vietas, deputātus informēja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji.

Šodien deputāti ar Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvjiem pārrunāja gatavošanos Eiropas Parlamenta vēlēšanām nākamgad un vēlēšanu organizēšanai nepieciešamo finansējumu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde