Saeima par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāju ieceļ Aldu Ozolu

(16.06.2021.)

Saeima trešdien, 16.jūnijā, par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas jeb regulatora padomes priekšsēdētāju uz septiņiem gadiem iecēla līdzšinējo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieci Aldu Ozolu.

Par regulatora padomes locekļiem Saeima šodien iecēla arī līdzšinējo regulatora padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Intaru Birziņu un šī brīža padomes locekli Rotu Šņuku uz sešiem gadiem, kā arī šī brīža padomes locekli Imantu Mantiņu un līdzšinējo Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītājas vietnieci Annu Upenu uz pieciem gadiem.

Saeima šī gada janvārī iepriekšējo regulatora vadītāju Rolandu Irkli apstiprināja valsts kontroliera amatā.

Likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” noteikts, ka regulatora priekšsēdētāju un četrus padomes locekļus pēc Ministru kabineta priekšlikuma amatā ieceļ Saeima. Padomes locekli, tai skaitā priekšsēdētāju, atkārtoti iecelt amatā var ne vairāk kā vienu reizi.

Regulators īsteno sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas, ūdenssaimniecības un depozīta iepakojuma apsaimniekošanas nozarēs.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt