Eiropas lietu komisijas deputāti izvirza Saeimas pārstāvjus konferencei par Eiropas nākotni

(04.06.2021.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti piektdien, 4.jūnijā, konferencei par Eiropas nākotni izvirzīja četrus deputātus. Saeimas delegācijā strādās deputāti Anda Čakša, Rihards Kols, Igors Pimenovs un Vita Anda Tērauda, piedaloties pasākumos un diskusijās gan Latvijas, gan Eiropas Savienības līmenī.

Lai pārstāvētu nacionālo parlamentu kopējā diskusijā par Eiropas nākotni, pārstāvju izvēlē svarīgs bija dzimumu un politiskā līdzsvara faktors, akcentē komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, piebilstot, ka arī Latvijā gada garumā notiks pasākumi, kuros Saeimas deleģētajiem pārstāvjiem būs iespēja uzklausīt Latvijas iedzīvotāju un organizāciju viedokļus un rekomendācijas.

“Rudenī paredzētas aktīvas tematiskās diskusijas par Eiropas nākotni tādās tēmās kā veselība, klimata pārmaiņas un vide, spēcīgāka ekonomika, sociālais taisnīgums un nodarbinātība. Ikviens Eiropas Savienības iedzīvotājs tiek aicināts izteikt savu viedokli digitālajā platformā par to, kādu Eiropu vēlas redzēt, izvirzot idejas desmit iezīmētajos tematiskajos blokos. Aicinām arī Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties,” atgādināja V.A.Tērauda.

Konference par Eiropas nākotni ir pilsoņu virzīta debašu un diskusiju sērija, lai ļautu ikvienam visā Eiropā dalīties ar savām idejām un palīdzēt veidot mūsu kopīgo nākotni.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde