Politisko spēku pārstāvji Saeimā parakstīs dokumentus turpmākai sadarbībai valdībā

(02.06.2021.)

Šodien, 2.jūnijā, pulksten 15.00 Saeimas namā plānots parakstīt četru politisko spēku – partiju apvienības “Jaunā Vienotība”, Jaunās konservatīvās partijas, partiju apvienības “Attīstībai/Par!” un Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” – vienošanos par turpmāko Ministru kabinetu veidojošo 13.Saeimas frakciju sadarbību.

Tāpat plānots, ka četru minēto politisko spēku pārstāvji parakstīs sadarbības partneru memorandu par savstarpējās sadarbības mērķiem.

Dokumentus no partiju apvienības “Jaunā Vienotība” parakstīs Krišjānis Kariņš, kā arī frakcijas vārdā - Ainars Latkovskis. Dokumentus Jaunās konservatīvās partijas vārdā parakstīs Jānis Bordāns, savukārt frakcijas vārdā - Juris Jurašs. Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” vārdā tos parakstīs attiecīgi Artūrs Toms Plešs un Marija Golubeva, bet Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” vārdā – attiecīgi Raivis Dzintars un Ināra Mūrniece.

Notikumam varēs sekot līdzi tiešraidē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv, savukārt pēc tam – ap pulksten 15.20 - plānota mediju iespēja Saeimas nama pagalmā, pie ieejas ēkā Jēkaba ielā 11.

 

Informācija medijiem
Ņemot vērā nepieciešamos piesardzības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, pasākumam būs iespējams sekot līdzi tikai attālināti tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.
Mediju pārstāvjus, kuriem ir nepieciešams kods, lai iegultu tiešraidi savā mājaslapā, lūdzam sazināties ar Saeimas Preses dienestu, rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv.
Saeimas Preses dienests nodrošinās fotogrāfijas no pasākuma, kas operatīvi būs pieejamas Saeimas Flickr kontā. Ja nepieciešami piefilmējumi, lūdzam sazināties ar Saeimas Preses dienestu, rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde