Deputātei Jūlijai Stepaņenko izteiks brīdinājumu par ētikas kodeksa pārkāpumu

(21.04.2021.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 21.aprīlī, lēma deputātei Jūlijai Stepaņenko izteikt rakstisku brīdinājumu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu. 

Komisija lēmumu pieņēma, skatot deputātu Kristas Baumanes, Dagmāras Beitneres-Le Gallas, Aigara Bikšes, Andas Čakšas, Marijas Golubevas, Ineses Ikstenas, Jura Pūces, Mārtiņa Šteina, Vitas Andas Tēraudas, Ineses Voikas un Gata Zamura iesniegumu.

Iesniegumā deputāti aicina vērtēt deputātes J.Stepaņeko izteikumus Saeimas sēdes debatēs, šī gada 18.martā izskatot priekšlikumu par likumprojekta “Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā” nodošanu atpakaļ komisijai.

Komisija konstatēja, ka J.Stepaņenko pārkāpusi Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7. un 8.punktu. Tie noteic, ka Saeimas deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. Tāpat ētikas kodekss noteic, ka deputāts respektē cilvēktiesības un argumentācijai neizmanto atsaukšanos uz sava oponenta rasi, dzimumu, ādas krāsu, tautību, valodu, reliģisko pārliecību, sociālo izcelsmi vai veselības stāvokli.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma J.Stepaņenko izteikt rakstveida brīdinājumu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta