Saeima ceturtdien lems par nekustamā īpašuma nodošanu laikmetīgās mākslas centram “KIM?”

(06.03.2024.)

Saeima ceturtdien, 7.martā, otrajā lasījumā skatīs likumprojektu par nekustamā īpašuma Hanzas ielā 22, Rīgā nodošanu laikmetīgās mākslas centram “KIM?”.

Deputātiem rīt arī būs jālemj par Veterinārmedicīnas likuma grozījumiem, kas paredz, ka turpmāk būs jāreģistrē ne tikai suņi, bet arī kaķi un istabas seski. Tautsaimniecības komisija lūgusi šo likumprojektu iekļaut sēdes darba kārtībā un izskatīt to pirmajā lasījumā.

Ceturtdienas sēdes darba kārtībā ir lēmuma projekts par Saeimas pavasara sesijas ilgumu.

Rīt deputātiem būs jālemj par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām, tostarp likuma izmaiņām, kas paredz pāriet uz divu veidu cietumu sistēmu, kā arī citas būtiskas izmaiņas brīvības atņemšanas soda izpildes regulējumā.

Deputātiem būs arī jālemj, vai komisijām nodot Imigrācijas likuma izmaiņas, kas cita starpā paredz noteikt maksimālo personu skaitu, kuras būtu tiesīgas uzturēties Latvijā, izmantojot studentu vīzas. Tāpat Saeima lems, vai komisijām nodot likumprojektu, ar ko plānots noteikt kriminālatbildību darba devējiem, kuri pretlikumīgi nodarbina trešo valstu pilsoņus.

Deputāti rītdienas sēdes darba kārtībā lūguši iekļaut lēmuma projektu, kas paredz līdz 1000 eiro palielināt attaisnoto izdevumu slieksni līdzšinējo 600 eiro vietā.    

7.marta Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 10 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī